ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Δράσεις της Ε΄τάξης συνέχεια (Απόδραση στο Μεσολόγγι)








Οι μαθητές της Ε’ τάξης επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Αρχικά είδαν τις εγκαταστάσεις στις  Αλυκές και ενημερώθηκαν για τον τρόπο αφαλάτωσης του νερού. Έπειτα ξεναγήθηκαν στον κήπο των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών. Εκεί ξεναγός τους πληροφόρησε για τα γεγονότα της Εξόδου και το ρόλο των πεσόντων αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη, του λόρδου Βύρωνα που διαδραμάτισαν στον αγώνα της ανεξαρτησίας της πόλης.
Στη συνέχεια πήγαν στο Παλιό Δημαρχείο της πόλης  με την εξαιρετική  Πινακοθήκη στην οποία φιλοξενούνται μόνιμα πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων του 19ου και 20ου αι., λιθογραφίες και διάφορα αντικείμενα σχετικά πάντοτε με το 1821.
Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι του πολιτικού και πρωθυπουργού της χώρας μας Χαρίλαου Τρικούπη, όπου οι μαθητές είδαν στις αίθουσές του τα ενθυμήματα της οικογένειας Τρικούπη, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες. Απέναντι ακριβώς το πετρόχτιστο αρχοντικό της οικογένειας Παλαμά, όπου και έζησε για αρκετά χρόνια ο Κωστής Παλαμάς. Στη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνονται φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, αλλά και εκθέματα σχετικά με τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή.