ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Eκπαιδευτική επίσκεψη Δ΄και Ε΄τάξεων



Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της Δ΄τάξης "Από την Πάτρα του χθες στην Πάτρα του σήμερα", και σε συνέχεια των πολιτιστικών επισκέψεων, μετά το Achaia Clauss, οι μαθητές της Δ΄και Ε΄τάξης επισκέφτηκαν τον Παμμικρασιατικό σύνδεσμο Πατρών.Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων στα 92 χρόνια ύπαρξής του (ιδρύθηκε την 01/01/1923) πρόσφερε και προσφέρει σημαντικό κοινωνικοπολιτιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης μας. Ιδιαίτερο γνώρισμα του είναι η εκπροσώπηση των Προσφύγων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Θράκης στη πόλη μας, που σήμερα ανέρχονται στους 35.000 περίπου, με τη γνωστή τους ιστορία, πολιτισμό και προσφορά. Η έδρα του βρίσκεται στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στην οδό Φωκαίας 26, στα Προσφυγικά της Πάτρας. 

Εκεί, στην μεγάλη αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Τσομπανίδης μας μίλησε για την ιστορία του συλλόγου και την προσφορά του στην πόλη. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο μουσείο του συνδέσμου με το πλούσιο και καλά αρχειοθετημένο υλικό, που αναδεικνύεται η ιστορία και οι αγώνες των μικρασιατών. 

Μετά το μουσείο σειρά είχε το παράρτημα της δημοτικής βιβλιοθήκης με τα 15.000 βιβλία http://patraslibrary.weebly.com/. Εκεί οι μαθητές είχαν την άνεση να ψάξουν ελεύθερα ότι τους ενδιαφέρει.

Η πορεία μας στη συνέχεια περιελάμβανε το καρναβαλικό εργαστήρι και την ξενάγηση στο χώρο που είναι το επίκεντρο του πατρινού καρναβαλιού.

Κλείσαμε το οδοιπορικό με ψυχαγωγία σε γήπεδα tennis και basket.