ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση

Για 4η συνεχή χρονιά οι εκπαιδευτικοί «Παίδες εν δράσει» με τους μαθητές τους στο πλαίσιο τοπικού θεματικού δικτύου Αγωγής Υγείας με θέμα τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου και σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Τμήματος Παπακωνσταντινοπούλου Άρτεμις, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Κι όμως δεν είναι ουτοπία…»
Στο δίκτυο μετέχουν πέντε (5) σχολεία της Πάτρας με οκτώ (8) εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βασιλείου με την Δέσποινα Αραποστάθη και την Βασιλική Κοτσανά, το 9ο Δημ. Σχ. Πατρών με τη Μαρία Πουρνατζή, το 16ο Δημ. Σχ. Πατρών με τον Γιάννη Πανουτσόπουλο, το 35ο Δημ. Σχ. Πατρών με τη Σοφία Διαμαντίδου και το 45ο Δημ. Σχ. Πατρών με τον Νίκο Παπαδόπουλο, τη Ρούλα Σωτηροπούλου και τη μουσικό Ευανθία Βέρρα που έντυσε με πρωτότυπη μουσική τα περισσότερα τραγούδια της παράστασης «Κι όμως δεν είναι ουτοπία…».
Οι μαθητές των σχολείων αυτών, έχοντας δουλέψει όλο το χρόνο το θέμα της διαφορετικότητας, έρχονται με τα «φρούτα» τους αυτή την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στις 19.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους αλλά και για να προβληματίσουν τονίζοντας πως όλοι έχουμε θέση στην κοινωνία και όλοι, αν και διαφορετικοί είμαστε ίσοι.
Για τη μετάδοση αυτού του συνθήματος, επιλέχτηκε ένα έργο γνωστό σε όλους, η αγαπημένη «Φρουτοπία», ένα εικονογραφημένο βιβλίο που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης που εξιστορεί τις περιπέτειες του δαιμόνιου δημοσιογράφου Πίκου Απίκου και των κατοίκων της ονειρεμένης Φρουτοπίας.
Η Φρουτοπία είναι η χώρα όπου τα φρούτα επαναστάτησαν στην καταπίεση των μανάβηδων και έφτιαξαν μια καινούρια χώρα από την αρχή όπου ο αδύναμος, ο δυνατός, ο ιδιαίτερος, ο ξεχωριστός βρήκαν τη θέση τους. Παρουσιάζονται επί σκηνής τα πέντε πρώτα βιβλία της παιδικής αυτής σειράς βιβλίων. Αξίζει να τονιστεί πως σκοπός της παράστασης είναι να στηριχθεί και φέτος το έργο του συλλόγου της «Φλόγας».
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας και του Τμήματος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε.
Απευθύνονται δημόσιες θερμές ευχαριστίες προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών για την παραχώρηση της αίθουσας, τη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δωρεάν παραχώρηση της Αίθουσας Θεάτρου για τις πρόβες, τον πολυχώρο τέχνης Mabrida και τους αδελφούς Σοφιανού για τη δωρεάν παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού από τη «Φρουτοπία» τους, το Εικαστικό Εργαστήρι Πάτρας και την κ. Μανεσιώτη για την πολύτιμη βοήθεια στην κατασκευή μασκών καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων για την αμέριστη βοήθειά τους.
Πηγή: http://www.thebest.gr/