ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤ΄ΤΑΞΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝ...

Στα πλαίσια των δράσεων που στοχεύουν στη βιωματική προσέγγιση  του θέματος που θα διαπραγματευτούν φέτος τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης , καλεσμένος  στο σχολείο μας ήταν ο  φωτογράφος  κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΑΣ.
Μας μίλησε για την τέχνη της φωτογραφίας . Αναφέρθηκε  στην αθλητική φωτογραφία  με υλικό από το προσωπικό του αρχείο,  για   την ιστορία  της φωτογραφίας  και  παρουσίασε στα παιδιά  φωτογραφικές μηχανές παρελθόντων ετών αλλά και σύγχρονες . Εξήγησε στα παιδιά πως και που  πρέπει να στέκονται ώστε μια φωτογραφία να βγει καλή.  Τη σημασία του φωτός, την σταθερότητα στο χέρι και άλλα μυστικά  για μια επιτυχημένη φωτογραφία .Τα παιδία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον  καθώς τον κατέκλεισαν με ερωτήσεις .
Θα θυμόμαστε πως η φωτογραφία είναι τέχνη , μια καλή φωτογραφία μπορεί να αναδείξει έναν αθλητή ή ένα άθλημα , έναν τόπο ή ένα γεγονός  ενώ μια κακή φωτογραφία ..απλά αποτυπώνει την αλήθεια! Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χρήστο Κοσμά για τις πολύτιμες πληροφορίες , την εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση καθώς και για το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε.
    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κ ΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ