ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Επαναλειτουργία σχολείων – Υποχρεωτικά Διαγνωστικά Τεστ

 


Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτικός τόσο για τους μαθητές όσο και όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική διαδικασία και διενεργείται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. (Αναμένονται περαιτέρω διευκρινιστικές οδηγίες όσον αφορά στη συχνότητα διενέργειας των τεστ)

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α. και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Ειδικότερα, για τους ανήλικους μαθητές τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α. του ανηλίκου μαθητή και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων.

Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους ανήλικους μαθητές ο έλεγχος θα διενεργείται υπό την επιμέλεια, επίβλεψη και βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων τους.

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

Οι γονείς/κηδεμόνες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί μαθητές και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Ε.Ο.Δ.Υ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, δείχνοντας την παραπάνω βεβαίωση.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, για τους μαθητές ή της δήλωσης του αποτελέσματος θα μπορούν να συντάσσουν και υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αποτελέσματος. Έντυπο σχολικής κάρτας μπορείτε να προμηθευτείτε και από το σχολείο μας.

Κενή βεβαίωση για συμπλήρωση μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ.

Κάθε μαθητής θα δείχνει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στο σχολείο και θα την έχει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα, δεν γίνεται δεκτός στο σχολείο.

Θα πρέπει επίσης να σας επισημάνουμε ότι η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου παραμένει υποχρεωτική ανεξάρτητα από τη χρήση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Ολόκληρο το ΦΕΚ