ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Εκπαιδευτικός περίπατος στην πόλη

 

Οι μαθητές της Ε1 τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν φέτος τον  πρώτο τους εκπαιδευτικό περίπατο στην πόλη της Πάτρας τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας (μάσκα, απόσταση, αντισηπτικό) για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αφετηρία της διαδρομής μας ήταν το Ρωμαϊκό Ωδείο της πόλης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του και να ανταλλάξουν πληροφορίες για την ιστορία του θεάτρου.

Ακολούθησε η επίσκεψή μας στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης και Βιβλιοθήκης, όπου οι μαθητές κατά ομάδες ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ζιζή Μακρή- Η Ελλάδα της» και απόλαυσαν τα σχέδια και τα χαρακτικά που δημιούργησε η σπουδαία ζωγράφος κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη χώρα μας.  Παράλληλα στο ίδιο κτίριο γνώρισαν το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου αλλά και το τμήμα της παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

Η βόλτα μας στην πόλη κατέληξε στο Καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στις υπόγειες στοές που προστάτευαν τους κατοίκους της γειτονιάς των Τριών Ναυάρχων και Υψηλών Αλωνίων από τους Ιταλικούς βομβαρδισμούς του 1940.

Ενώ στην επιστροφή μας για το λεωφορείο επισκεφτήκαμε και τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου μας εντυπωσίασε η διακόσμηση του εσωτερικού ναού με τις βυζαντινής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες και τα μωσαϊκά.