ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


45o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,
Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να έχετε υπομονή στην εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να ξεπεράσουμε γρήγορα την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και να ξαναβρεθούμε σύντομα!
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας να οργανώσουμε την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους μαθητές μας, αφού ο χρόνος επιστροφής μας στην κανονικότητα είναι προς το παρόν ακαθόριστος.
Στην ουσία δεν πρόκειται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού δεν θα γίνεται διδασκαλία, αλλά εμπέδωση όσων έχουμε διδάξει, ώστε να μην χάσουν την επαφή τα παιδιά με όσα έχουν μάθει μέχρι τώρα και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο στο σπίτι.
Στα πλαίσια των πρόσφατων οδηγιών που έχουμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση , την οποία πρώτη φορά κι εμείς θα δοκιμάσουμε, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα βήματα που έχουν γίνει και που απαιτούνται να γίνουν στο εξής για την υλοποίηση αυτού του σκοπού λαμβάνοντας υπόψη τις ηλικίες και τις δυνατότητες των μαθητών Δημοτικού στη χρήση του διαδικτύου:
Α) ζητήσαμε τα email των γονέων/κηδεμόνων να αποσταλούν μόνο στο email του σχολείου (mail@45dim-patras.ach.sch.gr) για να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα (Παρακαλούμε να ενημερωθείτε από επόμενο email) . Έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία αλλά ακόμα υπολείπεται ένας ικανός αριθμός μαθητών χωρίς στοιχεία. Στην επαφή των εκπαιδευτικών μας με τους γονείς του κάθε τμήματος διαπιστώθηκε ότι αρκετοί γονείς δεν διαθέτουν εξοπλισμό Η/Υ , εκτυπωτές, τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο κλπ. Όπως επίσης το επίπεδο γνώσης και εξοικείωσης των γονέων στη χρήση των Η/Υ και των προτεινόμενων πλατφορμών από το Υπουργείο Παιδείας είναι σε επίπεδο δοκιμών.
Β) αποφασίσαμε να ανακτήσουμε τα στοιχεία του κάθε μαθητή μας από το ΠΣΔ σαν σχολική μονάδα και όταν συνδεθούμε στην πλατφόρμα e.me. να σας καθοδηγήσουμε αναλυτικά πώς θα κάνετε τη σύνδεση. Δεν χρειάζεται εσείς να αναζητήσετε κωδικούς αυτή τη στιγμή.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο του σχολείου 2610643765 από τις 10:00 π.μ. -12:00 και να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του σχολείου http://45dimpatras.blogspot.com/
Θα σας κρατάμε ενήμερους για ό,τι καινούριο. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον πιο πρόσφορο τρόπο για να πετύχουμε το βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την επαφή των μαθητών μας με την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ευχές για δύναμη και υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.
Από το Σχολείο