ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Συμμετοχή μαθητών/τριών της Ε΄τάξης στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της Actionaid/ PLANET 2030

Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!
Άραγε πώς θα είναι ο πλανήτης μας το 2030 όταν σχεδόν όλοι οι σημερινοί μαθητές θα είναι ενήλικες; Πόσο βιώσιμος θα είναι ο κόσμος μας; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τον κάνουμε όμορφο και ειρηνικό πάλι; Και ποιος είναι ο δικός σας ρόλος ως εκπαιδευτικοί αλλά και των μαθητών σας ως μελλοντικοί πολίτες σε αυτό το σχέδιο; 
Οι ερωτήσεις είναι πολλές και δύσκολες αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που δεσμεύει τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να προσπαθήσουν να εξαλείψουν την ακραία φτώχεια, να μειώσουν τις ανισότητες και να καταπολεμήσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.
Το σχέδιο για να πετύχει πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας!
Και το σχέδιο αυτό είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή αλλιώς οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι, οι οποίοι είναι και το θέμα της φετινής 13ης Εβδομάδας Δράσης! 
Μέσα από τη Μαθητική Εβδομάδας Δράσης, οι μαθητές/τριες μας πήραν  θέση για τη δικαιοσύνη και την ισότητα στον κόσμο. Οι τάξεις μετατράπηκαν σε χώρους υπεράσπισης του πλανήτη με δράσεις και εκδηλώσεις που ενώνουν τους πολίτες για να αναλάβουν δράση ώστε να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς ακραία φτώχεια μέχρι το 2030. Ο καρπός της φετινής μας συμμετοχής στην Εβδομάδα Δράσης 2018 είναι μια δράση, μια ιδέα, μια έμπνευση που θα αποτυπωθεί σε ένα αυτοσχέδιο περιοδικό ή αλλιώς σε ένα fanzine. Τα fanzine από όλα τα σχολεία θα συγκεντρωθούν από την ActionAid και έτσι θα δημιουργηθεί μια μοναδική μαθητική συλλογή Φανζίν με τίτλο ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030.Η συλλογή μαθητικών φανζίν "Πλανήτης 2030" θα εκτεθεί στο Victoria Square Project στις 22 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσα Βιβλίου.
το λινκ με την παρουσίαση των fanzine των μαθητών/τριών μας είναι:
http://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d183341758k4066839o1l1/45th-primary-school-patra-actionaid-2018

Το blog της εκστρατείας όπου υπάρχουν οι δουλειές και των υπόλοιπων σχολείων στο σύνδεσμο 
https://actionaideducation.tumblr.com/