ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Eνδοσχολική δράση Ε΄τάξης

 Οι μαθητές της Ε’1 τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών με αφορμή την ενότητα 15 –τηλεόραση- του μαθήματος της Γλώσσας θέλησαν να οργανώσουν ένα σχέδιο εργασίας με θέμα «Η επίδραση της τηλεόρασης στη ζωή των παιδιών ηλικίας 6 έως και 8 χρονών.» Η έρευνα διεξήχθη μέσω ενός ερωτηματολογίου σε μαθητές του σχολείου μας της Α’ , Β’ και Γ’ τάξης και η ανάλυση του οποίου οδήγησε στα εξής συμπεράσματα:
§Οι μαθητές διαπιστώθηκε πως παρακολουθούν τηλεόραση.
§Το σύνολο των ωρών που κυρίως παρακολουθούν τα προγράμματά της είναι από 1 έως 2 και όσο μεγαλώνει η ηλικία τους μεγαλώνει και το πλήθος των ωρών.
§ Οι μαθητές σε μικρή ηλικία βλέπουν τηλεόραση  από τις 12.00-18.00. Ενώ οι μαθητές της Β τάξης βλέπουν πιο πολύ έως τις 14.00 και καθόλου το βράδυ, ενώ οι μαθητές της Γ τάξης βλέπουν περισσότερο το πρωί, το απόγευμα (18.00-22.00) αλλά και μετά τις 22.οο σε μικρό ποσοστό.
§Τέλος παρατηρείται σε πλειοψηφία η παρακολούθηση από τους μαθητές και των τριών τάξεων προγραμμάτων κινουμένων σχεδίων, στη συνέχεια τηλεπαιχνιδιών και ελληνικών ταινιών. Πιο συγκεκριμένα όμως οι μαθητές της Γ τάξης παρακολουθούν σχεδόν το ίδιο με τις ελληνικές ταινίες και ξένες ταινίες και διάφορα άλλα.
Με αφορμή τα παραπάνω οι μαθητές της Ε1 τάξης προέτρεψαν τους μαθητές των μικρών τάξεων σε μποϊκοτάζ , να κλείσουν δηλαδή τη τηλεόραση,αλλά και κάθε είδους οπτικοακουστική συσκευή, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 για 2 ώρες από τις 11.00-13.00 κάνοντας έτσι μια αρχή σε μια περισσότερο ανέμελη και ξέγνοιαστη παιδική ζωή.