ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ανακοινώσεις- ενδοσχολική επιμόρφωση


1.    Την Πέμπτη 28/1/16 (σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. Φ.13/ΚΠ/425/15.01.2016 έγκριση της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας  Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας), θα διεξαχθεί στο χώρο του σχολείου μας ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των δεξιοτήτων συμβουλευτικής για την αξιοποίηση της συνεργασίας οικογένειας-σχολείου στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωσης, πρόληψης αλλά και διαχείρισης του σχολικού εκφοβισμού».  Επιμορφωτές θα είναι η  Άννα Σολωμού, Ψυχολογος-Υποψήφια Διδάκτωρ ΤΕΕΑΠΗ και ο Καραγιάννης Παναγιώτης Σχ. Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Π.Ε Αχαΐας.  Συμμετέχοντες όλοι Εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 (Δάσκαλοι) καθώς και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων του 44ου  και  45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Την ημέρα αυτή οι μαθητές όλων των τάξεων δεν θα προσέλθουν στο σχολείο.

2.    Την Παρασκευή θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών όλων των τάξεων για τη γιορτή των τριών Ιεραρχών. Μετά θα ακολουθήσει κοπή πίτας από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά στις 14.00 μ.μ. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
H θεματολογία της ημερίδας

*      Τι είναι και τι δεν είναι ο σχολικός εκφοβισμός – ενδοσχολική βία
*      Οι φιλονικίες στην παιδική ηλικία και η διαφορά τους την ενδοσχολική βία (Σκληρό παιχνίδι – Αληθινός καυγάς – Μπούλινγκ)
*       Σχέδιο δράσης – σχεδιασμός παρέμβασης  και στρατηγικές διαχείρισης της ενδοσχολικής κρίσης (Πρακτικός οδηγός διαχείρισης των συμπτωμάτωντης ενδοσχολικής βίας )
*      Η σημασία της συνεργασίας οικογένειας – σχολείου για την έγκαιρη  διάγνωση, την πρόληψη αλλά και την διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού
*      Χαρακτηριστικά των παιδιών που εμπλέκονται ως «θύτες και θύματα» σε περιπτώσεις ενδοσχολικής βίας
*      Από τον ψυχολογικό και σωματικό εκβιασμό στην κοινωνική και συναισθηματική επάρκεια
*      Από την απειλή του Bullying στην συν-διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφάλειας