ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ-->

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δράσεις Ε΄και Στ΄ τάξεων


Σήμερα  9 Δεκεμβρίου 2014, ύστερα από πρόταση του καθηγητή εικαστικών του σχολείου μας Διονύση Παντελή, οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις  επισκεφτήκαμε το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας με την επωνυμία RE-culture. Η διοργάνωση συμβάλλει στην προβολή, την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Σύγχρονης Τέχνης όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το 3ο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας RE-culture έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟΑ.), του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Συνεργάζεται και υποστηρίζεται επίσημα από το the Office for Contemporary Art Norway (OCA), την Γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα, το Pro Helvetia Swiss Arts Council, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, τη Σουηδική και την Νορβηγική πρεσβεία στην Ελλάδα. Το RE-culture III πραγματοποιείτε σε συνδιοργάνωση με το «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας – Σκαγιοπούλειο» του Κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας δυτικής Ελλάδας (Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.
Επισκεφτήκαμε πρώτα το χώρο της Αγοράς Αργύρη και μετά το Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα όπου ξεναγηθήκαμε σε μέρος της σημαντικότερης ίσως συλλογής σύγχρονης ελληνικής παραστατικής ζωγραφικής και γλυπτικής στη χώρα: τη συλλογή του Σωτήρη Φέλιου. Γυρίσαμε στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις.